Discvr

menu zoek

Film wijzigen

SprUtch

Als ik het dropdown menu van een film aanklik (het pijltje naast 'Film gezien') komt de optie 'Wijzig film' tevoorschijn. Hiermee kan ik de titel, Youtube code, IMDB code en omschrijving van elke film aanpassen. Ik neem aan dat dit niet helemaal de bedoeling is?

Pieter Hofstra

Klopt, dat heeft ook niet iedereen...

Ik heb je die rechten gegeven, dus kom je een  film tegen met bijv. een verkeerde (engelstalige) titel, dan kan je hem aanpassen.

De boel niet slopen s.v.p.

SprUtch

Haha, ik zal me in proberen te houden, bedankt voor het vertrouwen. En hoe bedoel je een verkeerde (engelstalige) titel? Bedoel je daarmee het aanpassen van een Engelstalige titel wanneer deze verkeerd is gespeld, of het veranderen van een Engelstalige titel naar de originele taal? (bv. City of God -> Ciudade de Deus)

Pieter Hofstra

Haha, ik denk dat ik de rechten moet intrekken ;-)

Maar ik bedoel dat laatste. In Nederland hebben films vaak niet de engelstalige titel, maar soms ook wel. Uit Themoviedb kan ik niet de nederlandse titel halen, wel de engelstalige. Dus daar gaat het nog weleens mee mis. Vooral bij franse & scandinavische films.

SprUtch

Ok, dus als ik het goed begrijp geef je de voorkeur aan de titel zoals deze in Nederland is uitgebracht? Dat wil zeggen: Voor Cidade de Deus > Cidade de Deus. Voor Darbareye Elly > About Elly. Voor The Lion King > De Leeuwenkoning en voor 봄 여름 가을 겨울 그리고 봄 > Spring, Summer, Fall, Winter... And Spring?

Pieter Hofstra

Jup, dat lijkt mij het meest logisch voor een Nederlandstalige site, vind je niet?

Alleen iets als "The lion king" is in 't Nederlands ook wel "The lion king" toch? Het is maar net wat beter klinkt.

SprUtch

Mee eens. Daarnaast zijn de titels in Nederland vaak ook een mooie mix tussen titels in de originele taal waar dat kan (Romaanse films) en begrijpbare Engelse titels (Aziatische films).

The Lion King heet in Nederland officieel 'De Leeuwenkoning', maar voor originele Engelse films lijkt het mij inderdaad ook beter om gewoon het Engels te laten staan.