Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in anders, bewuster koken. Tegelijkertijd lijden steeds meer mensen aan overvoeding én ondervoeding, en ligt de supermarkt vol gemaksproducten. Hoe kun jij in deze wirwar in je eigen keuken ontdekken wat koken en eten in jouw leven betekenen? Lisette Bossert geeft handvatten om met aandacht en plezier maaltijden te gaan bereiden. Ze nodigt je uit op smaakontdekkingstocht te gaan en te ervaren hoe feestelijk het is met zuivere, ambachtelijke en/of biologische producten te koken. Ze daagt je uit te onderzoeken wat jouw lichaam werkelijk nodig heeft, om zo tot een bewustere eet- en levensstijl te komen. En ze brengt je inspiratie, bijvoorbeeld uit andere eetculturen, want bovenal bejubelt ze het feest dat eten is. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Spiritualiteit werkt…'. Een serie vol concrete en uitvoerbare tips en adviezen, om spiritueel met het dagelijks leven om te gaan. Zie ook: www.spiritualiteitwerkt.nu. Lisette Bossert is sinds 2001 leidinggevend kok bij 'Zin in Werk' te Vught; daarnaast werkt ze mee aan smaakmakende projecten waarin kunst en eten elkaar ontmoeten.