Tong is een spraakmakende roman van een veelbelovende Koreaanse schrijfster over eten, liefde en liegen. Ji-won was jarenlang chefkok van een Italiaans restaurant en geeft nu les in haar eigen kookschool. Ze heeft al zeven jaar een relatie en het gelukkige paar is van plan een huis te kopen. Haar leven loopt op rolletjes. Tot ze ontdekt dat haar vriend een relatie heeft met een excentriek ex-model dat kooklessen bij haar volgt. Ze keert terug naar het Italiaanse restaurant en lijkt langzaam de draad van haar leven weer op te pakken. Maar dan ziet ze op een dag een tijdschrift waarin haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin worden geïnterviewd over hun succesvolle kookschool. Op de foto ernaast staan ze stralend op de drempel van het nieuwe huis waarvan zij droomde. Op dat moment knapt er iets bij Ji-won en ze besluit wraak te nemen. Ze plant haar actie zorgvuldig, op de enige manier die ze kent: met behulp van haar kookkunst. In een goed uitgeruste keuken maakt ze haar laatste gerecht met een vlijmscherp mes, een gerecht voor één persoon, dat smelt op je tong. Door de opbouw en de vanzelfsprekendheid waarmee gruwelijke dingen worden beschreven doet de roman denken aan Das Parfum van Patrick Süskind. Tong is een sensueel en bloedstollend verhaal over wanhopige liefde en wraak. Jo Kyung-ran is geboren in Seoul in 1969. Ze debuteerde met een kort verhaal, waarmee ze in 1996 de Dong-A Ilbo Annual Literary Contest won. Ze schreef een aantal romans, verhalenbundels en essays en ontving vele prijzen, waaronder de Munhakdongne Writers Award, the Today's Young Artists Prize, and the Contemporary Literature Prize.