Nadat ze vele artikelen over de meest uiteenlopende wijnen heeft geschreven en talloze gesprekken met wijnmakers heeft gevoerd, is Remke de Lange het zat: nu wil ze zien hoe wijn écht wordt gemaakt. Sterker, ze wil het zelf doen. Met man en kind vertrekt ze naar de gerenommeerde Australische wijnstreek McLaren Vale en is een jaar lang te gast bij het familiebedrijf Gemtree. Ze werkt in de velden tussen kangoeroes, koalabeertjes en eucalyptusbomen en maakt van dichtbij mee hoe Gemtree door een diepe crisis gaat die exemplarisch is voor de moeilijkheden waarin de Australische wijnwereld verkeert. Tijdens de oogst in het topjaar 2010 maakt ze haar eigen wijn, een zonnige Aussie shiraz. Maar dat blijkt moeilijker dan ze dacht. En zo'n bak met gistende druiven, handgeplukt bij 38 graden, maakt meer emoties los dan ze had voorzien. Tussen de druiven is een persoonlijk boek over vier seizoenen tussen de druiven, geschreven door een typische stadsmens die op het Australische platteland ontdekt welke verhalen schuilgaan achter een wijnetiket, en ondertussen verandert van wijndrinker in wijnproever. Remke de lange is journaliste. Tijdens een verblijf in New York tussen 1996 en 2002 schreef ze voor diverse Nederlandse media, waaronder Trouw. Voor die krant werkt ze sinds 2002 als filmrecensent en verzorgde ze een wekelijkse rubriek over een oude liefde: wijn. Ze is vinologe in opleiding.