De belangrijkste koolhydraatwaarden van meer dan 2000 voedingsmiddelen - Een eenvoudige kleurencode voor de glycemische index en de verzadigingsfactor - Overzichtelijke tabellen van A tot Z. Wie lekker en gezond wil eten en tegelijk ook slank wil blijven, moet rekening houden met de glycemische index (GI) en het koolhydraatgehalte van voedingsmiddelen. Met deze GI en Low Carb-voedingswijzer kunt u meer dan 2000 voedingsmiddelen direct beoordelen aan de hand van het geniale, eenvoudige kleurensysteem: - te vermijden - neutraal - aanbevolen Bij elk product worden de belangrijkste waarden met betrekking tot de glycemische index vermeld: het aantal calorieën en koolhydraten per portie, het sacharosegehalte en de GI- en vezelfactor. Op die manier ziet u meteen wat er op uw bord komt. Bovendien kunt u de levensmiddelen elke dag zo combineren dat u gemiddeld geel scoort door bijvoorbeeld rood met groen te 'verzachten'. Een onmisbare en handige hulp bij het samenstellen van maaltijden!