VOEDSELINTOLERANTIE Het onbegrepen leed Veel mensen krijgen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen zeer hinderlijke 'bijwerkingen', verschijnselen die ook door uitgebreid medisch onderzoek niet bevredigend kunnen worden verklaard. Evenmin kan worden aangetoond dat er sprake is van een allergie of een organische afwijking. De schrijfster van dit boekje is de mening toegedaan dat de oorzaak van deze vaak niet serieus genomen klachten moet worden gezocht in de voortdurend aanwezige invloed die voeding, lichaam, psyche en omgeving op elkaar uitoefenen. In het eerste gedeelte van het boek vertelt de schrijfster hoe ze er toe kwam zich in deze problematiek te gaan verdiepen, en wat voedselintolerantie eigenlijk inhoudt. Vervolgens laat zij een aantal patiënten hun verhaal vertellen. Verder geeft de auteur uitvoerige informatie over voedingsmiddelen en geeft zij aan hoe wij zelf onze intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen kunnen opsporen en welke therapieën er zijn om de problemen te verhelpen. Ten slotte bevat dit Ankertje een schat aan praktische gegevens in de vorm van diëetadviezen en lijsten en schema's die u zullen helpen het voedingspatroon te vinden dat het best aansluit bij u en uw persoonlijke omstandigheden.