Het lijkt wel of er al dieetboeken bestaan sinds de uitvinding van de boekdrukkunst. Pollacks methode was eind jaren vijftig / begin jaren zestig wel heel populair. En terecht, want er komen geen ingewikkelde diëten met allerlei speciale aparte hapjes aan te pas. Zonder een wezenlijke verandering in de eetgewoonten te brengen, kan men toch het gestelde doel bereiken (afvallen!) en wel door niet alleen minder calorieën te nuttigen, maar ook er méér te verbruiken. De auteur geeft werkelijk uitvoerbare adviezen. Hij neemt daarbij stelling tegen allerhande vermageringspillen, preparaten en kuren. De uitvoerige Nederlandse bewerking is van Mia Snelder, ervaren diëtiste en schrijfster van het succesvolle Prismaboek Sneller koken (zie nr. 23). Over de auteur: Herbert Pollack was arts, voedingsadviseur in het Amerikaanse leger en schreef ook boeken over diabetes. Interessant aan het boek van Pollack is hoe men in de jaren vijftig tegen het probleem van overgewicht aankeek en welke dieetvoorschriften werden aanbevolen.