ZOETER DAN WIJN, Ruth Reichl Op hartverwarmende en humoristische wijze weet Reichl het schrijven over koken en haar memoires te combineren en te verheffen tot een ware kunstvorm. Zoeter dan wijn begint eind jaren zeventig, als Ruth Reichl haar koksmuts afzet om zich toe te leggen op een carrière als restaurantcriticus. Haar zoektocht naar goed eten en goed gezelschap brengt haar van New York tot Frankrijk, en van China tot Spanje. Reichls verhalen over koken en eten met wereldberoemde chef-koks variëren van hilarisch tot subliem en haar aanstekelijke manier van vertellen doet je verlangen naar truffels in de Provence en garnalen in Peking. Bovendien maakt ze van elk gerecht een grappige en leerzame gebeurtenis voor zowel beginners als ervaren koks. Ruth Reichl deelt in Zoeter dan wijn niet alleen een aantal van haar favoriete recepten, maar ze deelt ook haar privé-leven. Van de scheiding van haar eerste man en de dood van haar vader, tot adoptie en verlies van een kind en de schok van opnieuw verliefd worden.