Discvr

menu zoek
cover Zout

Zout

Auteur:
Mark Kurlansky
Uitgever:
Ambo

Om zout zijn oorlogen gevoerd. Zout is onmisbaar voor de mens en de dierlijke organismen om te overleven. De handel in zout heeft aan de basis van vele nederzettingen, dorpen, steden en hele culturen gestaan; zo leefden de Kelten bijvoorbeeld voor een belangrijk deel van de zoutwinning. Zout is een onmisbaar conserveringsmiddel, zonder zout waren de ontdekkingsreizen naar verre continenten nooit mogelijk geweest, en zout heeft een belangrijke symbolische en rituele waarde in vele religies en culturen. Dit boek is met recht een wereldgeschiedenis: het vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door dat ene thema: zout. Als extraatje bevat het ook nog een aantal bijzondere recepten, onder andere voor het zouten van hammen en olijven, voor gebakken tonijn uit de Siciliaanse wateren en voor zeebaars in zoutkorst.

Boek gelezen 

Ratings:

  • Dit boek is nog door niemand gelezen

    Heb jij het boek wel gelezen? Schrijf dan als eerste een review voor dit boek.

    Boek gelezen