Al rommelend in de keuken leerde ik na mijn scheiding weer voor mijzelf te zorgen. Ik was gewend om te koken voor anderen, voor mijn man, mijn gezin, mijn familie en vrienden, jemig, ik kookte soms voor de hele straat. Koken was mijn manier om anderen te laten genieten. Nu leerde ik dat ik dat genot zelf ook waard was. Koken voor jezelf is, weet ik inmiddels, niets meer of minder dan een exercitie in houden van jezelf. Solo Food is het eerste kookboek dat koken voor jezelf tot een feest maakt. Veel mensen staan met liefde uren in de keuken voor hun gezin of vrienden, maar eten als ze alleen zijn een pizza voor de tv. Janneke Vreugdenhil laat zien dat lekker koken zonder publiek juist uiterst bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang de biefstuk gebakken moet worden en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten. Solo Food is een opgewekt en persoonlijk, inspirerend kookboek met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om aan tafel te gaan. Alleen! ‘Solo Food is een verkwikkend feestje voor kok en gast ineen. Ook niet-singles kunnen hier wat van leren, ik wil alles uit dit boek eten. NU!’ Yvette van Boven