Discvr

menu zoek
poster The Dead Lands
80
1 rating

The Dead Lands

Jaar:
2014
Genres:
avonturen
actie
IMDB link:
Toon op IMDB
Regisseur:
Toa Fraser
Acteurs:
James Rolleston
Lawrence Makoare
Te Kohe Tuhaka
Xavier Horan
Rena Owen
Tori Marsh
Edmund Eramiha

Nadat zijn stam is afgeslacht als gevolg van verraad wil Hongi, de tienerzoon van het stamhoofd, de dood van zijn vader wreken, zodat hij vrede kan brengen voor de zielen van zijn verloren dierbaren. Doordat hij sterk in de minderheid is tegenover de moorddadige plunderaars heeft Hongi slechts een kans: hij moet de verboden "Dead Lands" betreden en de hulp inroepen van de mysterieuze "Warrior", een legendarische vechter.

Film gezien 

Ratings:

  • 80

    Apocalypto van de Aldi.

    Een fijne actiefilm met een tamelijk realistische weergave van de Indianencultuur waarbij zowel het verhaal, de context, taal alsook de personages duidelijk geïnspireerd zijn door het meesterwerk van Mel Gibson. Helaas… meer

    Apocalypto van de Aldi.

    Een fijne actiefilm met een tamelijk realistische weergave van de Indianencultuur waarbij zowel het verhaal, de context, taal alsook de personages duidelijk geïnspireerd zijn door het meesterwerk van Mel Gibson. Helaas komt het niet allemaal zo goed uit de verf als bij voorgenoemde. Er wordt teveel in gekletst en de dialogen waren ook niet bijster interessant. Wel plezant is hoe de Indianen worden neergezet. Niets blijft over van de goedlachse, veganistische hippies die Hollywood er van heeft gemaakt. We hebben integendeel te maken met moordzuchtige koppensnellers die elkaar in een duivels taaltje toesissen als slangen en grommen als beren in een beestachtige choreografie van wilde gebaren. Er worden heiligdommen onteerd met uitwerpselen en met stenen bijlen op elkaar ingehakt. Héérlijk. De gevechten zijn redelijk in beeld gebracht, al mocht het bloedbad van mij nog groter zijn. Ook mooie shots van de prachtige natuur blijven niet uit, wat dit voor de Apocalyptofans toch een must see maakt.